Bereidingstijd 20 minuten, oventijd 45 minuten
Ingrediënten
100 g ontbijtspek in reepjes of gerookte spekblokjes
400 g rundergehakt
1 struik paksoi, in repen
1 el ketjap manis of sojasaus
2 tl kerriepoeder
7 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
3 eieren
150 ml kookroom
bekertje gefrituurde uitjes
Bereiden
Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C. Bak het spek zachtjes uit en schep het uit de pan. Bak het gehakt in het spekvet rul. Voeg als het gehakt bijna gaar is de paksoi, ketjap, kerriepoeder, zout en peper toe en roerbak 3 minuten. Bekleed de quichevorm met het deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork en bestrooi met paneermeel. Klop de eieren los met de kookroom. Giet het overtollige vocht van de groenten en het vlees af en verdeel de vulling over de deegbodem. Giet het roommengsel erover. Bak de taart in 40-45 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bron: Boodschappen