Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 el olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
300 g varkensfiletlapjes à al minute, in reepjes
250 g kastanjechampignons, in plakjes
125 ml crème fraîche
450 g tuinerwten, diepvries
15 g basilicum, alleen de blaadjes
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak op hoog vuur 2 min. mee met de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Warm nog 2 min. door.
Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. en schep ze door het vlees-champignonmengsel. Verdeel de rijst en fricassee (het vlees in de saus) over 4 borden en bestrooi met het basilicum.
Bron: Allerhande