Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
2 sjalotten, gesnipperd
30 g gember, fijngehakt
8 peperkorrels, gekneusd
5 el wittewijnazijn
200 g geklaarde boter
1 rode peper, fijngehakt
3 verse eidooiers
sap van 1 limoen
zout
4 biefstukken
2 el olie
Bereiden
Breng voor de hollandaisesaus 100 ml water met de wijnazijn, sjalotten, gember en peperkorrels aan de kook. Kook het geheel tot 2/3 in, giet door een zeef en laat afkoelen.
Roer de eidooiers door het azijnmengsel, verwarm au bain-marie en klop het mengsel tot een romig schuim. Voeg al kloppend druppelsgewijs de boter toe. Breng op smaak met limoensap, de rode peper en wat zout. Houd het mengsel warm in een waterbad van ca. 50 graden. Voeg druppelsgewijs een beetje warm water toe als de saus te dik wordt.
Dep de biefstukken droog. Verhit de olie op hoog vuur en bak de biefstuk aan elke kant ca. 2 à 3 minuten op middelhoog vuur. Serveer met de hollandaisesaus en ovenaardappels. Lekker met een groene salade.
Bron: Foodies