Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
400 g wortels, in plakjes
2 courgettes, in blokjes
1 rijpe mango, in blokjes
1 ui, gesnipperd
3-4 el olie
zout en peper
2 el kerrie
1 tl + beetje bloem
400 ml kokosmelk
125 ml melk
500 g visfilet (koolvis of roodbaars), in stukjes
1-2 el pinda's, fijngehakt
1-2 el limoensap
2-3 steeltjes koriander of platte peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit 1 el olie en bak de courgette. Breng op smaak met peper en zout en neem uit de pan. Verhit 1 el olie in het bakvet en fruit de ui en wortels erin. Strooi de kerrie en 1 tl bloem erover en bak kort mee. Roer de kokosmelk, melk en 125 ml water erdoor, breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 10 minuten op laag vuur koken. Stoof de courgette en mango ca. 3 minuten mee.
Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Wentel de visstukjes door de bloem. Verhit 1-2 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak hierin de vis 3-4 minuten. Breng de curry op smaak met zout, peper en limoensap. Verhit de vis, koriander en pinda's in de saus. Serveer met rijst.
Bron: Koken & Genieten