Bereidingstijd 20 minuten, oventijd 45 minuten
Ingrediënten
7 plakjes bladerdeeg
2 el olijfolie
400 g rode ui in ringen
2 teentjes knoflook, gehakt
2 blikjes tonijn (ca. 400 g), uitgelekt
2 el gehakte peterselie
3 eieren, losgeklopt
100 g geraspte belegen kaas
100 g Feta of roomkaas, verkruimeld
100 ml kookroom
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvorm met het deeg. Prik de deegbodem enkele keren in met een vork. Leg het overgebleven deeg apart. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en knoflook 4 minuten. Meng de tonijn en peterselie erdoor. Schep het vis-uienmengsel op de deegbodem. Meng de eieren met zout, peper, belegen kaas, feta en room en schenk dit over de vulling. Maak van het overgebleven deeg een rolrandje op de rand van de taart en plak dit goed vast met een beetje water. Bak de taart in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bron: Boodschappen