Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 1,5 uur
Ingrediënten
1 hele kip, in stukken
500 g witte kool, in grove stukken
4 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 g knolselderij, in blokjes
3 el olie
zout en peper
3 el tomatenpuree
2 el bloem
1 flesjes Guinness of donker bier
1 kippenboullonblokjes
750 g aardappels, geschild en in stukken
2 elstar appels, in partjes
Bereiden
Verhit 2 el olie in een grote braadpan en bak de stukken kip rondom goudbruin. Breng op smaak met zout en peper en neem uit de pan. Verhit 1 el olie in het bakvet en bak de kool. ui, knoflook en knolselderij daarin al roerend. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de tomatenpuree door het groentemengsel en bak hem kort mee. Bestrooi alles met bloem, roer erdoorheen en bak kort mee. Giet het bier en 400 ml water erbij met het bouillonblokje en breng aan de kook. Leg de stukken kip in de pan en smoor het geheel afgedekt op middelhoog vuur 45-50 minuten.
Voeg de aardappels 30 minuten voor het einde van de smoortijd aan de braadpan toe en de appels 10 minuten voor het einde van de smoortijd. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Bron: Foodies