Recept voor 12 plakken
Bereidingstijd 40 minuten, wachttijd 12 uur
Ingrediënten
7 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
600 ml slagroom
75 g + 1 tl suiker
500 ml roomyoghurt
3 el sinaasappellikeur
1 ananas, in stukken
100 g gedroogde cranberry's, grof gehakt
sap van 1 limoen
3 el rietsuiker
3 takjes munt
100 g pure chocolade, fijngehakt
1 tl cacao
Bereiden
Week de gelatine in koud water. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Breng 400 ml slagroom met 75 g suiker, vanillestokje en merg aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken op laag vuur. Haal van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme slagroom. Verwijder het vanillestokje en laat de slagroom afkoelen.
Roer de yoghurt en de likeur door de afgekoelde slagroom. Spoel een cakevorm (ca. 20 cm lang) met anti-aanbaklaag om met koud water. Vul met de yoghurtroom en zet afgedekt een nacht in de koelkast.
Meng de ananas met de cranberry's, limoensap, rietsuiker en muntblaadjes.
Verwarm 150 ml slagroom. Smelt daarin de chocolade. Roer de cacao, 1 tl suiker en de rest van de slagroom door elkaar en voeg toe aan de hete slagroom. Dompel de cakevorm kort in heet water en stort de panne cotta uit boven een bord. Snijd in plakken en serveer met het fruit en de chocoladesaus.
Bron: Koken & Genieten