Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
kg aardappelen, in stukken van 3 cm
flinke handvol korianderblaadjes
1 bosui, fijngesneden
1 groene peper, fijngesneden
1 tl sesamolie
1 el lichte sojasaus
1 el rijstazijn
1 teen knoflook, fijngesneden
150 g mayonaise
1 el olijfolie
4 visfilets met vel à 180 g, b.v. dorade of snapper
Indonesische gebakken uitjes, zwart sesamzaad,
sla en partjes limoen voor erbij
Bereiden
Kook de aardappelen in kokend water met zout in 12-15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Pureer intussen de koriander, bosui, groene peper, sesamolie, sojasaus, rijstazijn en knoflook in een keukenmachine. Schep het gladde mengsel in een kom en meng de mayonaise erdoor. Schep de aardappel erdoor.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze 3 min. met het vel naar beneden. Keer ze en bak nog 2 min. of tot ze gaar zijn. Garneer met de aardappelsalade met gebakken uitjes en sesamzaad en serveer met de gebakken vis, slablaadjes en limoenpartjes.
Bron: Delicious