Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 60 minuten, oventijd 25 minuten
Ingrediënten
1 el olijfolie
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 ui, fijngesneden
1 wortel, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
650 g mager rundergehakt
1,5 tl chilivlokken
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneelpoeder
2 el tomatenpuree
2 blikken tomaatblokjes à 400 g
1 blik kidneybonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
2 el fijngesneden korianderblad + extra voor garnering
375 g koelverse lasagnevellen
150 g geraspte (cheddar)kaas
200 g zure room
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de bleekselderij, ui, wortel en knoflook 5-6 min. tot ze licht kleuren. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul in 5-6 min. Voeg de specerijen en tomatenpuree toe en roerbak 2 min. Voeg de tomaatblokjes, bonen en 125 ml water toe en laat de saus 25 min. zachtjes inkoken onder af en toe omscheppen. Voeg de koriander en zout en peper toe.
Bekleed de bodem van en diepe ovenschaal van 20 x 30 cm met eenderde van de lasagnevellen en snijd ze zo nodig bij. Schep hierop de helft van de chilisaus. Herhaal deze lagen en eindig met een laagje lasagnevellen. Meng in een kommetje de kaas met de room en wat zout en peper en verdeel dit mengsel over de lasagne.
Bak de lasagne 20-25 min. in de oven of tot hij goudbruin kleurt en door en door warm is. Bestrooi met wat koriander en serveer.
Bron: Delicious