Recept voor 6-8 personen
Bereidingstijd 45 minuten, oventijd 3 uur
Ingrediënten
3 paprika's, in grove stukken
2 preien, in brede ringen
5 uien, gesnipperd
1,5 kg goulashvlees
4 el olie
zout en peper
paprikapoeder
1 el tomatenpuree
1,5 el bloem
850 g gepelde tomaten (blik)
400 g cabanossiworstjes (of salami)
2 groentebouillonblokjes
1 bosje peterselie, gehakt
Bereiden
Verhit de olie in en braadpan en bak het vlees portiegewijs rondom op hoog vuur. Bak bij de laatste portie vlees de paprika, de prei en de uien mee. Voeg het overige vlees weer toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Roer de tomatenpuree erdoorheen en fruit hem kort mee. Bestuif het geheel met de bloem en bak hem kort mee. Voeg de gepelde tomaten met sap en 1,25 l water toe en roer goed door Druk de tomaten een beetje kapot en breng het geheel aan de kook.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de worstjes in plakken. Roer de bouillonblokjes en de worst door de goulash. Dek de pan af met een deksel en smoor de goulash ca. 3 uur in de oven.
Breng de goulash op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie. Lekker met macaroni.
Bron: Koken & Genieten