Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
600 g (varkens)saucijzen
1 el olijfolie
600 tomatenpastasaus
250 g kerstomaatjes, gehalveerd
400 g spaghetti
el fijngesneden basilicumblaadjes
40 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwijder de velletjes van de saucijzen, maak van het gehakt balletjes van 2 cm doorsnede en leg ze 10 min. in de koelkast.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 3-4 minuten rondom bruin. Voeg de pastasaus en kerstomaatjes toe en zout en peper naar smaak. laat de saus op laag vuur 5-6 min. zachtjes iets inkoken onder af en toe roeren.
Kook intussen de pasta in kokend water met zout beetjaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Schep de pasta door de saus en eventueel nog wat zout en peper toe. Strooi de basilicum en Parmezaan erover en serveer.
Bron: Delicious