Bereidingstijd 25 minuten
Ingrediënten
1 ei
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 tl gedroogde oregano
2 el paneermeel
300 g spaghetti (500 g)
400 g kipfilet, in de lengte gehalveerd
2 el bloem
130 ml olijfolie
1 bak romatomaten (750 g), in kleine blokjes
1 zak rucola (75 g)
Bereiden
Klop het ei los in een diep bord. Meng de kaas, oregano en het paneermeel in een ander diep bord.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi ondertussen de kip met de bloem en meng zodat alle stukken kip met een dun laagje bloem bedekt zijn. Haal de kipstukken 1 voor 1 door het ei en dan door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat de stukken rondom bedekt zijn. Verhit 100 ml olie in een ruime koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de tomaten met de rucola en de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng met het tomaatmengsel. Serveer de kip met de pasta.
Klop het ei los in een diep bord. Meng de kaas, oregano en het paneermeel in een ander diep bord.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi ondertussen de kip met de bloem en meng zodat alle stukken kip met een dun laagje bloem bedekt zijn. Haal de kipstukken 1 voor 1 door het ei en dan door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat de stukken rondom bedekt zijn. Verhit 100 ml olie in een ruime koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in 6 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de tomaten met de rucola en de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng met het tomaatmengsel. Serveer de kip met de pasta.
Bron: Allerhande