Voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 bosje dille, fijngehakt
3 el olijfolie
8 markeelfilets, met huid
1 pot geroosterde paprika's
1 courgette, in lange dunne repen
zout en peper
8 houten spiesen
Bereiden
Meng de knoflook en de dille met de olijfolie. Wrijf de makreelfilets in met de olie en bestrooi ze met zout en peper. Laat de paprika's uitlekken en snijd in repen die net zo breed zijn als de makreelfilets.
Leg de makreelfilets met de huidkant naar beneden op een snijplank en laag op iedere filet een reep paprika en een reep courgette. Bestrooi met zout en peper en rol de makreelfilets strak op. Steek een houten spies dwars door de rol zodat het uiteinde van de vis vastzit. minimaal 1 uur afdekt in de koelkast.
Gril de makreelrolletjes 10-12 minuten op de barbecue en draai ze halverwege voorzichtig om.
Bron: Foodies