Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
1 ijsbergsla
1 bosje radijzen
200 gram dungesneden rosbief
1 bosje koriander
2 takje munt, alleen de blaadjes
1 rode peper
sap van 1/2 limoen
1 theelepel gembersiroop of honing
4 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden
Maak de ijsbergbladeren voorzichtig los en leg ze samen met de radijzen in ijswater. Doe alle ingredienten voor de dressing in een maat- beker en maal met een staafmixer tot een fijn groen mengsel. Breng eventueel op smaak met wat zout. Droog de slabladeren en leg ze als kommetjes op een schaal. Snijd de radijzen in dunne plakjes en ver- deel die over de kommetjes. Haal de plakjes vlees door de dressing en drapeer ze op de slakommetjes. Maak af met wat koriander en de rest van de dressing.
Variatie: Vervang de rosbief door in plakken gesneden, geroosterde entrecote.
Maak de ijsbergbladeren voorzichtig los en leg ze samen met de radijzen in ijswater. Doe alle ingredienten voor de dressing in een maat- beker en maal met een staafmixer tot een fijn groen mengsel. Breng eventueel op smaak met wat zout. Droog de slabladeren en leg ze als kommetjes op een schaal. Snijd de radijzen in dunne plakjes en ver- deel die over de kommetjes. Haal de plakjes vlees door de dressing en drapeer ze op de slakommetjes. Maak af met wat koriander en de rest van de dressing.
Variatie: Vervang de rosbief door in plakken gesneden, geroosterde entrecote.
Bron: Boodschappen