Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1 zakje pondje kriel (aardappelen, 500 g),
zakje ingeprikt met een vork
5 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 schaal kastanjechampignons (250 g), gehalveerd
150 ml witte wijn
4 biefstukken, op kamertemperatuur
1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes fijngesneden
5 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 schaal kastanjechampignons (250 g), gehalveerd
150 ml witte wijn
4 biefstukken, op kamertemperatuur
1 bakje platte peterselie (20 g), blaadjes fijngesneden
Bereiden
Leg het zakje krieltjes 5 min. in de magnetron op vol vermogen (750 watt). Laat 2 min. uitdampen in de uitgeschakelde magnetron. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes met een mespunt zout 10 min. Pers na 5 min. 1 teen knoflook erboven en schep om.
Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min. Zet het vuur middelhoog, pers 1 teen knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft. Schep regelmatig om.
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Voeg de peterselie toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over 4 borden. Schep de champignons op de biefstuk. Lekker met snijbonen.
Leg het zakje krieltjes 5 min. in de magnetron op vol vermogen (750 watt). Laat 2 min. uitdampen in de uitgeschakelde magnetron. Halveer de krieltjes in de lengte. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes met een mespunt zout 10 min. Pers na 5 min. 1 teen knoflook erboven en schep om.
Verhit ondertussen 2 el olie in een wok en bak de champignons op hoog vuur 3 min. Zet het vuur middelhoog, pers 1 teen knoflook erboven en roer door. Voeg na 1 min. de wijn toe en laat in 4 min. inkoken, zodat er bijna geen vocht overblijft. Schep regelmatig om.
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan en bak 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Voeg de peterselie toe aan de champignons. Verdeel de biefstuk en krieltjes over 4 borden. Schep de champignons op de biefstuk. Lekker met snijbonen.
Bron: Allerhande