Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
300 g groene en witte tagliatelle (zak 500 g)
350 g broccoli, in kleine roosjes
2 el olijfolie
300 g kipfilet, in stukjes
1 teen knoflook fijngesneden
1 courgette
1 citroen, schoongeboend
1 beker slagroom (250 ml)
100 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af en laat uitlekken. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak 4 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 4 el sap, de slagroom en broccoli toe. Warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de kaas erover.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af en laat uitlekken. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de kip met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak 4 min. mee. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 4 el sap, de slagroom en broccoli toe. Warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over 4 borden en verdeel de kaas erover.
Bron: Allerhande