Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
1 schaal kipdijfilet (300 g), dikke delen ingesneden
1 citroen, uitgeperst
4 el olijfolie
300 g couscous
100 g rozijnen
400 ml kippenbouillon (van tablet), heet
4 wilde perziken
4 el honing
1/2 bakje gezouten pecannoten (a 115 g), grofgehakt
1 bakje munt (15 g), blaadjes grofgesneden
Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een kom en schenk de bouillon erover. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 10 min. staan. Snijd ondertussen de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Roer de couscous los met een vork en voeg de honing, de rest van het citroensap en de olie toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip en perzik erover. Verdeel de noten en munt erover. Lekker met gekookte geschilde bospeen (bak 600 g).
Bron: Allerhande