Bereidingstijd
Ingrediënten
200 gram roombotercake, in kleine blokjes
100 milliliter rum
150 gram verse frambozen (evt. diepvriesframbozen, ontdooid)
500 milliliter melk
1 vanillestokje, opengesneden
5 eidooiers
75 gram suiker
1 eetlepel bloem
100 milliliter slagroom
4 hoge dessertglazen
Bereiden
Meng de cakeblokjes met de rum en frambozen en verdeel de helft van dit mengsel over de glazen. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten trekken op een lage stand.
Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker en de bloem in een kom tot een gladde romige massa. Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk er al kloppend geleidelijk bij. Giet dit weer terug in de pan en laat de vla op de laagste stand al roerend binden. Neem van de warmtebron en laat al roerend
afkoelen tot lauwwarm. Giet een laagje vla op de cake en vul aan met nog een laagje cake. Giet de vla tot aan de rand en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en schep een mooie dot slagroom op elk glas zuppa inglese.
Meng de cakeblokjes met de rum en frambozen en verdeel de helft van dit mengsel over de glazen. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten trekken op een lage stand.
Klop de eidooiers met 50 gram van de suiker en de bloem in een kom tot een gladde romige massa. Verwijder het vanillestokje en giet de warme melk er al kloppend geleidelijk bij. Giet dit weer terug in de pan en laat de vla op de laagste stand al roerend binden. Neem van de warmtebron en laat al roerend
afkoelen tot lauwwarm. Giet een laagje vla op de cake en vul aan met nog een laagje cake. Giet de vla tot aan de rand en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en schep een mooie dot slagroom op elk glas zuppa inglese.
Bron: Boodschappen