Voor 4-6 personen
Bereidingstijd 30 minuten, wachttijd 1 uur
Ingrediënten
300 g ciabatta
10-12 el olijfolie extra vierge
zout en peper
4 rode uien, in dunne partjes
2 kg gemengde tomaten, in partjes
1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
250 g buffelmozzarella, in dunne plakjes
10 el wittewijnazijn
1 tl suiker
grof gemalen peper
Bereiden
Snijd de ciabatta in dunne sneetjes en halveer ze. Verhit 4-6 el olie portiegewijs in een grote pan. Rooster er portiegewijs de ciabatta aan beide zijden goudbruin in en neem uit de pan. Breng op smaak met een beetje zout.
Roer voor de vinaigrette de azijn, zout, peper en de suiker goed door elkaar. Klop er 6 el olijfolie doorheen. meng de vinaigrette met de geroosterde ciabatta, de uien, de tomaten, het basilicum en de mozzarella. Laat ca. 1 uur rusten. Breng de salade nogmaals op smaak met zout en grof gemalen peper.
Bron: Foodies