Bereidingstijd
Ingrediënten
200 g Toblerone
1 vanillestokje
4 verse eieren
500 ml slagroom
100 g + 5 el suiker
500 g kersen (eventueel uit pot)
375 ml kersensap
1-2 el maizena
Bereiden
Bekleed een cakeblik (ca. 1,5 l inhoud) met bakpapier. Hak de Toblerone fijn. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap er het merg uit. Splits de eieren. Klop het eiwit en de slagrook apart van elkaar stijf. Zet afgedekt in de koelkast. Klop het vanillemerg, de eierdooiers en 100 g suiker met de handmixer tot een witte crème. Roer eerst de Toblerone, vervolgens de slagroom en ten slotte het eiwit door het mengsel. Strijk het mengsel glad in het cakeblik. Dek af met folie en zet minimaal 5 uur in de vriezer.
Was de kersen en verwijder de steeltjes en pitten. Breng het kersensap met 5 el suiker aan de kook. Roer de maizena glad met 2-3 el water en et kersensap ermee. Voeg de kersen toe en kook 2-3 minuten op laag vuur.
Neem de semifreddo in het cakeblik 10-15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Snijd n plakken. Vries de overig semifreddo eventueel opnieuw in. Dien de semifreddo op met wat de warme kersen.
Bron: Foodies