Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
2 grote kipfilets
150 gram broodkruim
40 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
geraspte schil van 1 citroen
3 el fijngehakte peterselie
1 ei, losgeklopt
125 ml melk
bloem, voor het bestuiven
olijfolie, voor het bakken
2 citroenen, in partjes, voor erbij
Koolsla
1/4 spitskool, in luciferreepjes
1 grote wortel, in luciferreepjes
1/2 rode ui, in dunne halve ringen
150 g mayonaise
blaadjes van 1/2 bosje peterselie
40 g krenten
Bereiden
Halveer de kipfilets zo dun dat je 4 dunne filets over hebt. Sla de stukken kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie plat en bestrooi met zout. Meng het broodkruim, de parmezaan, citroenrasp en peterselie met versgemalen zwarte peper. Klop in een andere kom het ei en de melk door elkaar. Bestuif de kip met bloem, haal hem door het losgeklopte ei en dan door de broodkruimmix. Laat het paneerlaagje 30 minuten opstijven in de koelkast.
Meng intussen voor de koolsla de kool. wortel en rode ui in een grote kom door elkaar en schep er voldoende mayonaise door om er een samenhangend geheel van te maken. Laat de groenten in 20-30 minuten zacht worden.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in delen 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd de schnitzels warm terwijl je de rest bakt.
Schep de peterselie en krenten door de koolsla en schep een bergje op elk bord en leg de schnitzels ernaast. Serveer met citroenpartjes om erover uit te knijpen.
Bron: Delicious