Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
350 g noedels
65 ml kippenbouillon
2 el sojasaus
1 el rijstwijn of droge sherry
3 el zonnebloemolie
400 g kipfilet, in dunne ringen
1 ui, in dunne ringen
2 teentjes knoflook, geperst
150 g taugé
2 rode paprika's, in kleine blokjes
150 g peultjes, in kleine stukjes
30 g cashewnoten, geroosterd en gehakt
Bereiden
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Meng de kippenbouillon met de sojasaus en de rijstwijn tot een glad geheel, zet apart. Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote wok op hoog vuur. Roerbak de kip portiegewijs in 3-5 minuten gaar en goudbruin. Schep de kipstukjes op een bord en zet apart.
Plaats de wok op hoog vuur en voeg de overige zonnebloemolie toe. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak deze in ca. 2 minuten goudbruin. Voeg de taugé, de paprika en de peultjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten. Voeg de gekookte noedels, de kipstukjes en het rijstwijnmengsel toe en roer het geheel door elkaar. Bak ca. 5 minuten zodat alles goed opwarmt. Garneer met de cashewnoten.
Bron: Gezond eten