Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten
500 gram geschilde knolselderij
2 grote rode appels in parten
sap van 0,5 citroen
2 eetlepel boter
2 grote uien in halve ringen
1 theelepel kurkuma
150 gram geitenkaas
1 eetlepel honing
200 milliliter slagroom
40 gram hazelnoten grof gehakt
Bereiden
Snijd de knolselderij eerst in stukken en dan in dunne plakjes. Snijd de appelparten in plakken. Leg de selderij- en appelplakken in water met citroensap. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoge stand circa 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de boter en verdeel hierin de plakken knolselderij, appel en gebakken uien in laagjes. Bestrooi elk laagje met wat zout en versgemalen peper. Eindig met een laagje verkruimelde geitenkaas. Klop de eieren los met zout, versgemalen peper, de honing en room. Verdeel dit over de selderijschotel. Bestrooi met de hazelnoten. Bak de schotel in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
Bron: Boodschappen