maandag 14 oktober 2013

Pikante rundvleescurry

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten + 2 uur oventijd

Ingrediënten
4 eetlepel vloeibaar bakproduct
600 gram runderlappen in blokken
1 eetlepel bloem
2 rode uien, in halve ringen
2 eetlepel indiase milde currypasta
1 aubergine in repen of blokken
2 eetlepel olie

Bereiden: (30 minuten, oven 2 uur) Verwarm de oven voor op 150°C. Verwarm het bakproduct in een zware ovenbestendige pan. Schud de blokjes vlees om met bloem en bak ze in porties om en om bruin. Neem al het vlees uit de pan en fruit de uienringen in het overgebleven bakvet. Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten op een lage stand. Doe al het vlees weer terug in de pan en roer alles goed om. Voeg genoeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng al roerend aan de kook en zet de pan goed afgedekt in de oven. Laat circa 2 uur sudderen. Bak intussen de aubergine in een paar eetlepels olie rondom bruin. Voeg de aubergine na 1,5 uur sudderen toe aan de curry. Lekker met rijst en een salade van rode uien en koriander.

Bron: Boodschappen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...