Bijgerecht, 8 stukken
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
750 g aardappels
zout en peper
4 grote stronken witlof
1 el boter
1 tl mosterd
2 eidooiers
1 ei
olie om in te vetten
100 g blauwschimmelkaas
2 el paneermeel
Bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Blancheer de witlof ca. 8 minuten in water met wat zout.
Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Stamp de aardappel grof en meng er de boter, de mosterd, de eidooiers en het ei doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem de witlof uit het water, halveer ze en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Verdeel het aardappelmengsel over een met olie ingevette ovenschaal en druk er de halve stronkjes witlof met de snijkant naar beneden in. Verbrokkel de kaas erover en bestrooi met het paneermeel. Bak het geheel ca. 25 minuten in de oven.
Bron: Foodies