Hoofdgerecht voor 3 personen
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten
1/2 groentebouillonblokje
250 g rijst
3 wortels, in dunne plakjes
150 g peultjes, gehalveerd
4 lente-uitjes, in repen
3-4 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes
2-3 el olie
4 el chilisaus
4 el teriyakisaus
100 g rosbief (vleeswaren)
Bereiden
Breng 500 ml water aan de kook met het bouillonblokje. Kook er de rijst afgedekt op laag vuur 15 minuten in.
Verhit de olie in een wok. Bak er de wortel, de peultjes en de lente-ui ca. 5 minuten al roerend in. Laat de rijst uitlekken en voeg hem toe aan de groenten. Bak 2-3 minuten mee. Breng op smaak met de chilisaus en de teriyakisaus. Roer de peterselie erdoorheen.
Snijd de rosbief in stukken en dien op met de rijst. Garneer met de rest van de peterselie.
Bron: Koken & Genieten