Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 2 uur en 15 minuten
Ingrediënten
1 kg uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 kg runderpoulet
3 el boter
zout en peper
330 ml bruin bier
2-3 el suiker
1 sneetje zuurdesembrood (ca. 100 g)
2 el scherpe mosterd
1 kg kruimige aardappels, in frieten gesneden
2-3 el rodewijnazijn
grof zeezout
Bereiden
Dep eventueel de runderlappen droog. Verhit de boter in een braadpan en braad er het n 2-3 porties op hoog vuur bruin in aan. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de ui en de knoflook toe en bak al roerend ca. 5 minuten mee.
Blus het geheel af met 500 ml water en het bier, breng aan de kook en laat ca. 5 minuten koken op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en 2 el suiker. Bestrijk het brood met de mosterd en leg het met de bestreken kant op het vlees. Laat alles afgedekt 2 uur stoven op laag vuur, tot het vlees een beetje uit elkaar valt.
Was de frieten en dep ze met een schone theedoek goed droog. Verhit olie in de frituurpan op 150 graden. Bak de frieten in porties ca. 4 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
Roer het stoofvlees nogmaals door en breng op smaak met de azijn, zout peper en de suiker.
Verhit de frituurolie tot 170 graden en bak de voorgebakken frieten portiegewijs in 3-5 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zeezout en dien op met het stoofvlees.
Bron: Foodies