Bereidingstijd 30 minuten.
Ingrediënten
300 g volkorenspaghetti
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g postelein
150 ml droge witte wijn
250 ml crème fraîche
1 el mierikswortel
200 g gerookte zalm, in reepjes
1 el kappertjes, uitgelekt
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Schep de postelein erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Neem de postelein uit de pan.
Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olie. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de wijn toe. Kook de wijn tot de helft in. Roer de creme fraiche met de mierikswortel erdoor en verwarm de saus nog 3 minuten.
Giet de spaghetti af en meng door de knoflookroom. Schep de postelein en de zalm erdoor. Breng op smaak met peper.
Draai met een vleesvork mooie nestjes van de spaghetti en leg ze op een schaal. Strooi de kappertjes erover en besprenkel naar met wat extra olijfolie.