Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten
1 galiameloen
1 gerookte kipfilet, in dunne plakjes
1 rode ui, in zeer dunne halve plakjes
1 beker crème fraîche (125 ml)
3 eetlepels olijfolie
1/2 citroen, geperst
1 theelepel mierikswortel (potje 140 g)
1 zak ijsbergsla (200 g)
Bereiden
Snijd de meloen in vieren, verwijder de pitten met een lepel en schep of snijd het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de blokjes meloen met de plakjes kipfilet en de ui. Meng voor de dressing de crème fraîche met de olie, het citroensap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de meloen, de kipfilet en de ui. Verdeel de sla over de borden en schep de kip, de ui en de meloen erop. Strooi er peper over.
Bron: Allerhande