zaterdag 31 december 2016

Frambozen trifle

Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten
2 sinaasappels
4 el limoncello
1 pak lange vingers
250 g mascarpone
2 el witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
125 ml slagroom
2 eierdooiers
1 bakje frambozen (of ander seizoensfruit)
pure chocola om te schaven, een stuk is voldoende
poedersuiker om overheen te strooien

Bereiden
Pers het sap uit de sinaasappels. Roer er de limoncello door, proef of het zoet en de alcohol goed in balans zijn en pas het zo nodig aan. Leg een laag lange vingers op de bodem van een schaal en het sap erover (houd 3 el apart).
Klop de eierdooiers met 1 el basterdsuiker romig.
Klop de slagroom lobbig met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker.
Meng de eierdooiers, slagroom en mascarpone en klop er de rest van het sap door.
Spreid het mengsel uit over de laag lange vingers, zet er de frambozen op en rasp er ten slotte een klein beetje pure chocola over. Zet de trifle in de koelkast om op te stijven.
Zeef er vlak voor je de trifle serveert, een beetje poedersuiker over.

Bron: Jamie Oliver

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...