zaterdag 21 januari 2017

Aspergekroketjes met kappertjesmayonaise

Recept voor 20 kroketjes
Bereidingstijd 75 minuten, wachttijd 5 uur

Ingrediënten
2 gekookte eieren in stukjes
100 g roomboter
120 g bloem + voor paneren
200 g geschilde witte asperges
1 tl suiker, zout
200 g groene asperges
4 dl groentebouillon
100 g gekookte ham
4 el fijngesneden bladpeterselie
4 eiwitten, losgeklopt
500 g paneermeel
1 el kappertjes, afgespoeld
zout, peper
4 el mayonaise
1 1/2 el fijngesneden dille

Bereiden
Verwarm de boter op laag vuur. Voeg in een keer alle bloem toe. Laat 2-3 min garen. Regelmatig roeren. Laten afkoelen.
Kook de witte asperges met zout en suiker in 5 min beetgaar. Laat in 10 min het vocht afkoelen, bewaar het kookvocht. Blancheer de groene asperges 3-4 min in kokend water met zout. Snijd de asperges in stukjes.
Breng 4 dl kookvocht en de bouillon aan de kook en voeg dit toe aan de roux. 5 min koken. Voeg asperges, ham, eieren en peterselie toe en schep alles in een grote kom. Zet minstens 4 uur in de koelkast.
Spuit met de spuitzak de vulling in dikke repen op een plateau. Laat nog 30 min opstijven in de koelkast. Snijd de repen in stukken van 4-5 cm lang. Wentel de stukken eerste door de bloem, dan door het eiwit en ten slotte door de paneermeel. Laat nog 30 min opstijven in de koelkast.
Bak ze in 5 min goudbruin
Roer voor de kappertjesmayo de ingredienten door elkaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...