dinsdag 15 oktober 2019

Kruidige gehaktballetjes met dille-aardappeltjes

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappels schoongeboend en in stukken
500 g gemengd gehakt
4 tl oregano gedroogde
1 ei, hardgekookt en fijngesneden
1 el paprikapoeder (mild)
3-4 el paneermeel
3 tenen knoflook
3 uien8 el olijfolie
8 augurken zoetzuur, in plakjes
½ bosje dille, fijngesneden
150 g Griekse yoghurt
4 kropjes little gem, in reepjes

Bereiden
Kook de aardappels in 15 min. gaar. Pers de knoflooktenen uit. Rasp 1 ui fijn, snijd de andere 2 uien in ringen. Meng het gehakt met 3 tl oregano, het ei, paprikapoeder, paneermeel, de helft van de knoflook en geraspte ui. Voeg naar smaak zout en peper toe. Vorm met vochtige handen 8 gehaktrolletjes. Maak de gehaktrolletjes evt. van tevoren en bewaar ze een tijdje in de koelkast, dan worden ze wat steviger.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de gehaktrolletjes in 10 min. bruin en gaar. Klop een dressing van 3 el augurkennat, 4 el olijfolie, de rest van de knoflook, zout en peper. Maak de sla ermee aan.
Giet de aardappels af en meng met de laatste 2 el olijfolie, de dille en zout naar smaak. Verdeel de gehaktrolletjes met de sla, augurken en dikke aardappels over 4 borden. Schep de yoghurt erbij. Maak af met de uiringen en bestrooi met de rest van de oregano.

Bron: Delicious

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...