Bereidingstijd
Ingrediënten
3 eieren
120 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 ml zonnebloemolie
180 gr. bloem
1/2 zakje bakpoeder
snuf zout
80 ml melk
Topping
200 gr. monchou
1 el. basterdsuiker
250 ml slagroom
kersenvlaai
Bereiden
Mix de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor 2 minuten romig. Voeg de zonnebloemolie erbij en mix het nogmaals samen. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erbij en giet de melk er ook bij. Mix het op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Ga met een spatel langs de bodem en de zijkanten van de kom. Vet een bakvorm van 27 cm in, bestuif ligt met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake op 160 graden in 20-30 minuten lichtbruin en gaar.Laat de cake volledig afkoelen op een rooster. Mix de monchou met de basterdsuiker glad. Voeg de slagroom erbij en mix het stijf. Dek de kom af met folie en laat het voor 10 minuten opstijven in de koelkast. Verdeel de monchou crème bovenop de afgekoelde cake en strijk de créme glad. Verdeel de kersenvlaai bovenop en serveer de cake direct, geniet ervan!
Bron: Uit de keuken van Fatima