Recept voor 6 personen
Bereidingstijd 30 minuten + wachttijd
Ingrediënten
200 g farfalle
1 courgette
1 teen knoflook
1 zakje verse basilicum
3 el olijfolie
20 g pijnboompitten
1/2 bakje cherrytomaten (250 g)
1 pot gegrilde paprika's
25 g grano padana
handje rucola
Bereiden
Farfalle koken, afgieten en onder koud water afspoelen. Courgette in dikke plakken snijden, grillen en laten afkoelen. Met staafmixer basilicum, knoflook en olie fijnmalen en mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren. Cherrytomaatjes doormidden en paprika in dunne repen snijden. Farfalle mengen met de basilicumolie, pijnboompitten, tomaatjes, paprika en artisjok. Zout en peper naar smaak toevoegen de de salade afgedekt in de koelkast zetten. Ongeveer 1 uur voor het opdienen uit de koelkast halen. Vlak voor het opdienen rucola door de salade mengen en de kaas erover strooien.
Bron: Aangepast recept uit Allerhande