Recept voor 6 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
6 biefstukken
3 el roomboter
1 middelgrote ui
4 el rode wijnazijn
12 witte peperkorrels
100 ml rundvleesbouillon
50 ml rode port
2 el rode vruchtenjam
150 bramen
1 tl worcestersaus
sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
Bereiden
Kook de ui, azijn en peperkorrels in een steelpan tot 2/3 in. Voeg de bouillon, port, jam, 6 bramen, worcestersaus, sinaasappelrasp en het sap toe en laat 20 min zachtjes koken.
Bak de biefstukken (of varkenshaas) naar wens en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat ze 5 min rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
Blus de aanbaksels van de biefstuk af met de saus en kook nog 1-2 min. Voeg de rest van de bramen aan de saus toe en kook nog 1 min. Serveer de biefstukjes met de saus.
Bron: Delicious