Recept voor 8 stukken
Bereidingstijd 20 minuten + 40 minuten oventijd
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
1 grote courgette, in stukjes
1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
1 blikje rode zalm à 213 g
100 g roomkaas met bieslook
peper en zout
4 eieren
200 ml slagroom
100 g geraspte kaas
eventueel 2 tomaten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg.
Bak de courgette en ui in 5 min zacht, niet bruin. Roer de zalm en de roomkaas er voorzichtig doorheen en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en roer er de geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling op het bladerdeeg en schenk er voorzichtig het ei-mengsel over. Leg er eventueel een paar plakjes tomaat op. Bak de taart in 40 min gaar en bruin.
Bron: Aangepast recept van Allerhande