Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
1 aubergine
1 el olijfolie extra vierge
grofgemalen zeezout
versgemalen peper
1 citroen
75 g gerookte spekblokjes
1 el balsamicoazijn
1 tl grove mosterd
75 g rucola slamelange
50 g blauwaderkaas, in blokjes
Bereiden
Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 30 min. liggen. Dep ze daarna droog met keukenpapier en bestrijk ze met olie. Rooster de plakken aubergine in een hete grillpan in 4-6 min. mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de aubergine in een ondiepe schaal en strooi er zeezout en peper naar smaak over. Besprenkel met een paar druppels citroensap en laat de aubergines afkoelen.
Bak de spekblokjes in een pan met een dikke bodem zachtjes uit tot ze bruin en krokant zijn, blus af met 1 el azijn.
Meng 1 el citroensap met de mosterd en de rest van de olie tot een dressing, voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de slamelange door de dressing en schep dan de plakken aubergine er losjes door. Strooi de blokjes kaas en de spekjes erover.
Bron: Allerhande