Bereidingstijd
Ingrediënten
60 g boter
60 g bloem, gezeefd
600 ml kippenbouillon
1 el boter
150 g kastanjechampignons, in plakjes
100 g oesterzwammen, in reepjes
150 g gekookte ham, in kleine reepjes
50 ml slagroom
6 harde bruine broodjes of pasteibakjes
2 el gehakte peterselie
Bereiden
Smelt de boter maar laat deze niet verkleuren. Voeg op lage stand al roerend de bloem toe en laat dit door de boter geheel opnemen tot het mengsel van de bodem van de pan loskomt. Giet er de kokende bouillon bij, al roerend met een garde. Laat aan de kook komen tot het een gebonden en egale saus is. Laat al roerend enkele minuten doorkoken en neem de roux dan van de warmtebron. Verwarm voor de vulling de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoge stand om en om bruin. Roer dit samen met de hamreepjes door de nog warme saus en breng deze verder op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom toe en laat eventueel nog enkele minuten op lage stand doorwarmen. Snijd ondertussen een dekseltje van de broodjes en hol ze wat uit. Giet de warme ragout in de broodjes en bestrooi ze met peterselie.
Bron: Boodschappen.nl (aangepast)