Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 ui
2 bospaddenstoelenbouillonblokjes
1 el olijfolie
300 g risottorijst
250 g paddenstoelen (shiitakes, portobello, champignons),
in gelijke stukken
2 takjes tijm
2 el boter
zout en peper
50 g parmezaan
Bereiden
Week het eekhoorntjesbrood ca. 30 minuten in lauw water. Giet het eekhoorntjesbrood af, dep het droog en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1 l water met de bouillonblokjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en het eekhoorntjesbrood ca. 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak hem ca. 4 minuten tot hij glazig wordt.
Giet zo veel hete bouillon bij de rijst dat hij net onder staat. Kook de rijst op matig vuur rustig gaar en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe. Dit duurt ca. 18-19 minuten. Roer zo min mogelijk door de rijst.
Verhit 1 el boter in een pan en bak er de paddenstoelen op hoog vuur ca. 4 minuten in. Rasp de parmezaan. Neem de risotto van het vuur en laat hem ca. 1 minuut rusten. Roer nu de parmezaan en 1 el boter door de risotto en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer met de gebakken paddenstoelen en strooi er de tijm over.
Bron: Foodies