Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
60 ml extra vierge olijfolie + extra
30 g ongezouten boter
300 g gemengde wilde paddenstoelen, grote gehalveerd
2 sjalotjes, fijngehakt
3 tenen knoflook, 2 fijngehakt, 1 gehalveerd
60 ml droge witte wijn
4 sneden zuurdesembrood
2 el fijngehakte bladpeterselie
Bereiden
Verhit de olie met 15 g boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen 1-2 minuten tot ze zijn geslonken. Neem uit de pan en zet apart. Draai het vuur lager. Voeg de rest van de boter met de sjalotjes en gehakte knoflook toe aan de koekenpan. Bak al roerend 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en verhit 2-3 minuten tot het vocht is verdampt. Doe de paddenstoelen terug in de pan en houd warm.
Verhit ondertussen een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de extra olie en rooster ze 2 minuten aan elke kant in de grillpan, of tot ze licht gestreept zijn. Wrijf één kant in met de snijkant van het resterende teentje knoflook.
Roer de peterselie door het paddenstoelenmengsel, breng op smaak met zout en peper, schep op het geroosterde brood en serveer direct.
Bron: Delicious