Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten + wachttijd
Ingrediënten
50 g gedroogd eekhoorntjesbrood
3 el boter
3 el bloem
1 paddenstoelenbouillonblokje
500 ml slagroom
100 g kastanjechampignons, in stukken
100 g shiitakes, in stukken
1 bosje bosui, in ringen
zout en peper
Bereiden
Week het eekhoorntjesbrood 30 minuten in 750 ml lauw water. Smelt 2 el boter in een pan en boeg de bloem toe. Verhit de roux langzaam op laag vuur tot hij een bal vormt. Neem van het vuur en laat de roux helemaal afkoelen.
Neem het eekhoorntjesbrood uit het vocht. Zeef het weekvocht en verwarm het in een pan met het bouillonblokje. Hak het eekhoorntjesbrood fijn. Giet een beetje hete bouillon bij de afgekoelde roux en roer het geheel met een garde glad. Voeg nu al roerend de rest van de bouillon toe. Voeg de slagroom toe en breng het geheel rustig aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er het fijngehakte eekhoorntjesbrood doorheen. Verhit 1 el boter er bak er de kastanjechampignons, de shiitakes de bosui ca. 4 minuten in. Serveer de soep en voeg op het laatste moment de gebakken paddenstoelen toe.
Bron: Foodies