Recept voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 20 minuten
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 appel, in blokjes
3 el boter
1 tl kerriepoeder
500 g gekookte zuurkool
zout en peper
750 g aardappels
50 ml melk
2 el paneermeel
Bereiden
Verhit 1 el boter in een an en fruit er de ui, de appel en de kerriepoeder ca. minuten in. Voeg de zuurkool toe en meng het geheel goed. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de aardappel en snijd in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom even droog. Pureer de aardappels en er 2 el boter en de melk doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de zuurkool over 4 overvaste schaaltjes. Bedek met aardappelpuree en strooi er het paneermeel overheen. Bak de zuurkoolpotjes ca. 20 minuten in de oven.
Bron: Foodies