Recept voor 4-6 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
1 kg aardappels
150 g boter
zout en peper
aluminiumfolie
bakpapier
Bereiden
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken van 1/2 cm. Vet een ovenschaal in met een ruime hoeveelheid boter en smelt de overige boter. Leg dakpansgewijs een laag aardappelschrijven in de schaal. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de gesmolten boter. Herhaal dit tot de aardappels op zijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dek de schaal af met aluminiumfolie of bakpapier en bak de aardappels ca. 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak nog ca. 20 minuten.
Neem het geheel uit de oven en laat ca. 4 minuten afkoelen. Stort de aardappelkoek op een schaal en laat de overtollige boter afdruipen. Verdeel de koek in porties en serveer.
Bron: Foodies