Recept voor 4 personen
Bereidingstijd
Ingrediënten
750 g riblappen in grote blokjes
2 el olie
8 sjalotjes, in vieren
4 cm gemberwortel, in plakjes
400 ml vleesbouillon of -fond
250 ml sinaasappelsap
4 el sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
3 el sojasaus
1 mespuntje kaneel
1 snufje kruidnagel, gemalen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 140°C. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom bruin in de olie. Neem het vlees uit de pan. Fruit de sjalotjes en gember in het braadvet. Giet bouillon en sinaasappelsap erbij. Voeg de marmelade, sojasaus, kaneel en kruidnagel toe en verwarm zonder te koken. Leg het vlees erin, zet de pan met deksel erop in de oven en stoof circa 3 uur tot het vlees zacht is. Lekker met aardappelpuree en gestoofde witte kool.
Bron: Boodschappen