Voor 8 broodjes
Bereidingstijd 30 minuten, oventijd 30 minuten
Ingrediënten
100 g basmatirijst
2 eieren
400 g lamsgehakt
2 tl garam masala
1/2 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
snuf kardemompoeder
1/2 ui, fijngesneden
1 tl fijngeraspte gemberwortel
8 velletjes diepvries bladerdeeg
evt. 3 tl nigellazaad (toko)
mangochutney en slablaadjes voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel de rijst onder de koude kraan en laat uitlekken.
Klop 1 ei los in een kom, voeg het gehakt, de specerijen, ui, gember, zout en peper en de afgekoelde rijst toe en schep alles door elkaar.
Klop het andere ei los in een kommetje. Leg steeds aan één kant van een velletje deeg 1/8 van het gehaktmengsel in de vorm van een worstje. Bestrijk de tegenoverliggende kant met losgeklopt ei en rol het bladerdeeg op rond de gehaktvulling. Leg de saucijzenbroodjes met de naden omlaag o de bakplaat. Bestrijze met het losgeklopt ei en bestrooi ze met nigellazaad, als je dat gebruikt Bak ze 25-30 minuten in de oven of tot ze gaar en goudbruin zijn. Serveer met mangochutney en slablaadjes.
Bron: Delicious