Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Bereidingstijd 25 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten
1 tl paprikapoeder
cayennepeper
3-5 el olie
2 kippenfilets met huid
4 kippenpoten (800 g)
zout en peper
4-5 teentjes knoflook
2 paprika's, geel en rood, in stukken
500 g groene asperges, in stukken
2 rode uien, in parten
2-3 takjes rozemarijn, blaadjes gerist
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het paprikapoeder en een beetje cayennepeper met el olie. Bestrijk de kipdelen met de kruidenolie en breng op smaak met zout. Leg met de teentjes knoflook in de schil in een braadslee en bak 50 minuten in de oven.
Verhit 2-3 el olie in een grote pan en bak er de paprika's, asperges en uien al roerend ca. 7 minuten in. Bak de rozemarijn kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de kip uit de oven. Halveer beide filets. Serveer het blees met de geroosterde groenten.
Bron: Koken & Genieten