Hoofdgerecht voor 6 personen
Bereidingstijd 1 uur
Ingrediënten
2 wortels, in kleine stukjes
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
500 g half-om-halfgehakt
zout en peper
3 el tomatenpuree
250 ml rode wijn
ca. 100 g parmezaan
600 ml gepelde tomaten
1 tl gedroogde oregano
pasta naar keuze
suiker
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak het gehakt er in 5-8 minuten rul in. Breng op smaak met zout en peper. Voet de wortel, de bleekselderij, de ui en de knoflook toe ne bak ca. 5 minuten verder. Roer er de tomatenpuree doorheen en bak hem mee. Voeg de wijn toe en kook tot de helft in. Schaaf de parmezaan in fijne krullen. Voeg de tomaten met sap toe aan de bolognese en druk het vruchtvlees kleiner. Roer de oragano erdoorheen. Breng aan de kook en laat 20-30 minuten koken op laag vuur.
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de pasta er in. Giet af en laat uitlekken.
Breng de bolognese op smaak met zout, peper en suiker. Meng met de pasta en bestrooi met de parmezaan.
Bron: Foodies