Bereidingstijd 40 minuten
Ingrediënten
2 sjalotten, gesnipperd
4 takjes tijm
75 + 5 el boter
500 ml droge witte wijn
8 sliptongen, panklaar
zout en peper
1 bosje bieslook
1 el crème fraîche
200 g Hollandse garnalen
Bereiden
Verhit voor de saus 1 el boter in een pan en fruit er de sjalotten ca. 2 minuten in. Voeg de tijm toe en blus af met de witte wijn. Breng aan de kook en kook de wijn er tot ca. 1/3 in.
Verhit voor de saus 1 el boter in een pan en fruit er de sjalotten ca. 2 minuten in. Voeg de tijm toe en blus af met de witte wijn. Breng aan de kook en kook de wijn er tot ca. 1/3 in.
Dep intussen de tongen goed droog. Breng de tongen op smaak met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit 2 el boter in een ruime pan met antiaanbaklaag en bak er 4 tongen ca. 3 minuten aan beide zijden in. Herhaal met 2 el boter en de overige tongen. Houd de gebakken tongen warm.
Snijd de bieslook fijn. Neem de saus terug in de pan en roer er de crème fraîche doorheen. Klop er 75 g boter in blokjes doorheen. Verwarm de saus op laag vuur maar laat hem niet koken. Voeg de garnalen en d bieslook toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de vis met de saus. Lekker met gekookte of gebakken aardappels.
Bron: Foodies