Voor 12 stuks
Bereidingstijd 15 minuten + 20 minuten wachttijd
Ingrediënten
2 grote courgettes van 350 g elk, grof geraspt
1 el geraspte ui
100 g bloem
1 tl bakpoeder
2 eieren, licht geklopt
2 el olijfolie
2 el barbecuesaus
Japanse mayonaise
2 el Japanse ingelegde gember
Bereiden
Doe de courgette en de ui in een kom met 1 tl zout en roer het door elkaar. Zet 20 minuten weg zodat het vocht kan uitlekken. Knijp het vrijgekomen vocht goed uit gooi het weg.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg de eieren en 2 el koud water toe en breng op smaak met zout en peper. Klop alles even door elkaar met een garde tot het dik en glad is. Voeg het courgettemengsel toe en roer alles door elkaar.
Verhit de olie in een grote koekenpan boven middelmatig vuur. Schep telkens een eetlepel van het beslag in de pan en bak een paar pannenkoekjes tegelijk 3 minuten aan iedere kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Bak zo al het beslag op.
Beleg elke pannenkoekje met barbecuesaus, strepen mayonaise en ingelegde gember.
Bron: Delicious