Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 minuten
Ingrediënten
250 g kippenvlees van de bout
250 g konijnenvlees van de bout
zout en peper
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 g cherrytomaten, gehalveerd
200 g snijbonen, in schuine stukjes
100 g witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 liter hete bouillon
ca. 25 draadjes saffraan
400 g rijst
Paellapan of grote hapjespan
Bereiden
Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Verhit 1 el olie in de paellapan en braad het vlees ca. 5 minuten rondom aan. Neem uit de pan.
Doe de saffraandraadjes in een kommetje en giet er 3 el hete bouillon overheen. Laat ca. 15 minuten trekken.
Verhit 1 el olie in de paellapan en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomaat en de rijst toe en bak nog ca. 5 minuten. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat het geheel in 25 minuten op laag vuur gaar worden.
Voeg na ca. 10 minuten het vlees, de snijbonen en de witte bonen toe. Als alle bouillon opgenomen of verdampt is en de rijst aan de rand een beetje aangebakken is de paella klaar.
Bron: Foodies